tiistai 11. syyskuuta 2012

Päivä maisema-arkkitehtien seurassa

Vietimme päivän Windorin kaupungissa, Lontoon länsi puolella. Tapasimme siellä maisema-arkkitehdit Toby Goodgerin ja Adrian Draffinin. Tobylla on suunnittelufirma nimeltä Goodger Design Associates ja Adrianilla Draffin Accociates. Toby esitteli meille toimistonsa ja portfolionsa. www.gda-design.com osoitteesta löytyy hänen suunnittelemiaan projekteja. Adrianin suunnitteluntoimiston nettisivun osoite on www.draffinassoc.co.uk


Tutustuimme Tobyn suunnittelukohteeseen, viljelypalsta-alueeseen. Palstat olivat erikokoisia ja niitä oli yli viisikymmentä. Ne oli suunnitteltu lähialueen asukkaille jotka maksoivat palstastaan 60 puntaa vuodessa. Englantilaiset eivät mielellään viljele ruokakasveja oman pihansa puutarhassa, vaan niissä vietetään vapaa-aikaa ja kasvatetaan kauniita koristekasveja. 








Englantilainen maaperä on erilaista kuin meillä Suomessa. Viljelykasvit kuitenkin varsin samanlaisia mm. sipulia, perunoita, marjapensaita ja kesäkurpitsaa.

Palstat ovat täällä suuressa suosiossa, 
sillä ihmiset haluavat tietää mistä 
heidän ruokansa tulee. Tämä taitaa olla trendi koko maailmassa.

Ongelmatkin ovat samoja ympäri maailmaa...kanit....

Tällä palstalla ongelma oli ratkaistu kaniaidalla. Korkeampi aita oli peuroja varten.





 Pitkän työpäivän päätteksi menimme syömään paikalliseen pubiravintolaan.
 


Englantilaiset ovat hyvin ystävällistä ja puheliasta porukkaa. Greyhound pubiravintola oli viihtyisä ja voisiko sanoa hieman skandinaaviseen tyylin sisustettu.

1 kommentti: