perjantai 28. syyskuuta 2012

Lähtötunnelmissa

Tänään on viimeinen päivä Englannissa. Hiukan surullisin tunnelmin, mutta kotiin on aina mukava palata. Kun ajattelemme kuukautta täällä, niin olemme tänä aikana olemme oppineet ja nähneet paljon. Englantilainen viherrakentaminen on tullut meille tutuksi mm. kasvilajien käyttö ja ryhmittely, nurmikentät, portit, sisääntulot, katukivetykset jne.

Kulttuurin kanssa olemme olleet törmäyskurssilla. Alkuinnostuksen jälkeen monet englantilaiset käytännön asiat tuntuvat suomalaisista hyvin vanhanaikaisilta. Rakentamisen taso ei ole niin viimeisteltyä kuin Suomessa. Tämä tarkoittaa kylmiä asuntoja, kylmää vettä, likaisuutta ja epähygieenisyyttä (kokolattiamattoa joka huoneessa, jopa wc:ssä), ja melua. Kotitalousjätteitä näkyy Lontoon katukuvassa ja ihmismäärää on valtava. Lontoossa asuu n.10 miljoonaa ihmistä ja tätä lisää myös jatkuva turistien tulva.

Se mitä jäämme kaipaamaan, niin on varmastikin Lontoon värikkyys, elävyys, ihmisten avuliaisuus, hyvät käytöstavat ja positiivinen elämänasenne, ruokakultturien ja -paikkojen monipuolisuus, tapahtumat (konsertit, musikaalit), vehreät puistot ja historian läheisyys. Säät ovat olleet meille suotuisat, mutta nyt alkaa olla ilmassa jo syksyn tuntua. Uskomus että Lontoossa sataa aina, ei muuten pidä paikkaansa, Suomessa sataa kaksi kertaa enemmän kuin täällä. Sinneppä sitten matkaamme huomenna.

Kiitos kaikille blogimme lukioille ja uskollisille faneillemme.
Pian nähdään!

Keep calm and carry on !!!!








The British museum

Lontoossa useat museot ovat ilmaisia. Eilen kävimme The British museossa, jossa oli esillä vanhojen kulttuurien taide- ja käyttöesineitä. Egyptistä tuodut hautalöydöt olivat suosittu nähtävyys. Museon ilmaisosastoilla ei valitettavasti ollut nähtävillä paljoakaan englantilaista historiaa.









Tänään käymme katsastamassa kuuluisan modernin taiteen museon, Tate Modernin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti