tiistai 18. syyskuuta 2012




Iltakävelyllä..
 
Kuningatar Anne rakennutti Kensingtonin puistoon appelsiinitarhan 1700-luvun alussa. Punatiilisen rakennuksen sisällä kasvatettiin appelsiinpuita hovin käyttöön. Valitettavasti sieltä ei enää löydä puita, vaan se palvelee kahvilana. Vieressä sijaitsee Kensingtonin palatsi, johon tuore aviopari William ja Kate ovat muuttamassa. Palatsi sijaitsee vilkkaan kävelyreitin varrella. Uuden sukupolven  kuninkaalliset haluavat olla lähellä kansalaisiaan ja elää mahdollisimman normaalia elämää, sikäli kun se kuninkaallisena onnistuu.



The sunken garden, eli "vajonnut puutarha" kukkii upeasti punasini-sävyisenä Kensingtonin puistossa. Se sai alkunsa 1909 ja sen muoto perustuu Tudor-puistoon, joka on Hampton Courtissa. Puutarha on suojaisassa paikassa pensasmaisten kasvien ympäröimänä, eikä siihen välttämättä törmää, ellei tiedä sen sijaintia. Puutarhaan ei pääse kuljeksimaan, vaan sitä voi ihailla matalahkon muurin takaa. Kukkaloisto on joka vuosi vähän erilainen.






1 kommentti:

  1. Suorakaiteen muotoinen, yksinkertainen vesiallas on aina vaikuttava. Muotopuutarha on väriloistossaan kaunis, mutta ehkä jollain tavalla levoton. Mietin mistä levottomuus tulee - ehkä noista altaan laidoille ripotelluista ruukuista. Ehkä myös kirkkaan punaisista kukista eka rivistössä.

    VastaaPoista