sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Starttasimme matkaan iloisin ja odottavin mielin. Seuraavan kuukauden tulisimme viettämään englantilaisten puutarhojen lumoissa.

Omnian aikuisopiston viherartesaani opiskelijoina koulumme tarjosi meille upean mahdollisuuden tutustua viherrakentamiseen  Englannissa. Opintomatka suuntautuu Lontoon seudulle ja Etelä-Englannissa sijaitseviin pienempiin kaupunkeihin kuten Bournemouthiin ja Pooleen.






Saavuimme Lontooseen lauantaiaamuna puoli yhdeksän aikaan. Lentokoneessa syöty salaatti ei paljon nälkää pidellyt. Onneksi löysimme kentältä kaupan, jossa Niinan ilmeestä voi päätellä kuinka hämmästyttävän edullista Lontoon takeaway ruoka on.






Gatwikin lentokentältä pääsimme mukavasti junalla keskustaan puolessa tunnissa. Juna-asemalta matkustimme metrolla vuokraamaamme huoneistoon, joka sijaitsee Länsi-Lontoossa Notting Hillin kaupunginosassa.
 
Matkalaukkujen kanssa matkustaminen Lontoon metrossa oli painajaismaista, sillä hissejä tai liukuportaita ei yksinkertaisesti näkynyt. Onneksi Lontoolaiset ovat äärimmäisen ystävällisiä, ja tarjoutuvat mielellään auttamaan  pulassa olevia turisteja.

Helsingistä lähdöstä oli kulunut vasta kolme ja puoli tuntia, kun olimme jo Notting Hillin kauniilla ja arvostetulla asuinalueella. Asunnon sijainti oli meille hieman epäselvä, ja jouduimme sovittelemaan avainta muutamaan oveen.

Olisiko se tämä ovi....... ei sovi..



..... ei se käynyt tännekään....









Ikkunastamme avautuu hieno näkymä rauhalliselle kotikadullemme. Tosin isompikin tie kulkee asunnon läheltä, jonka varrelta löytyvät tarvittavat peruspalvelut, mukaan lukien pubit.










Lyhyen kävelymatkan päässä asunnostamme löysimme kuuluisan "The churchill arms" -pubin. Se on yli 250 vuotta vanha ja kuuluisa valtavasta kukkaloistostaan. Winston Churchillin isovanhemmat olivat pubin vakioasiakkaita 1800-luvulla. Paikka niitti mainettaan myös sillä, että se oli ensimmäinen Lontoolaispubi, joka tarjosi asiakkailleen thai-ruokaa.



Sunnuntaina lähdimme aamukävelylle Holland parkkiin, joka on myös asuntomme lähellä. 22 hehtaarin suuruisessa puistossa on jonkun verran puolivilliä metsää, mutta myös hoidetumpia puutarha-alueita. Puisto on lenkkeilijöiden ahkerassa käytössä, ja eteläosassa on kriketti- ja tenniskentät.


Puistoon voi myös tulla myö kahville ja istuskelemaan lukuisille perinteisille englantilaisille puupenkeille. Niihin on kaiverrettu edesmenneiden ihmisten muistoksi mietelauseita. Mietimme voiko kuka tahansa lahjoittaa puistoon penkin, jossa on läheisen ihmisen muistokirjoitus...


Puiston keskiosassa on Holland House -talon rauniot, jonka ympärillä on muotopuutarha suihkulähteineen. 













Japanilainen puutarha on puiston kauneimpia osia. Se on rakentunut lammen ja vesiputouksen ympärille. Taidokkaasti asetellut kivet, lyhdyt ja vesiaiheet kiinnittävät puistossa kulkijan huomion.











 
Kensingtonin puisto on laajan Hyde parkin vieressä. Molemmat puistot ovat suosittuja ajanviettopaikkoja, joissa ihmiset lenkkeilevät, pyöräilevät, ottavat aurinkoa ja nauttivat picknikeistä. 

Kuninkaalliset ovat muokanneet Kensingtonin puistoa palatsin ympärillävuosisatojen kuluessa. Myös prinsessa Dianan asui palatsissa. Sen portille tuodaan edelleen Prinsessan muistoksi kukkia, muistokirjoituksia ja kuvia. Puistossa on suuri lasten leikkipuisto, joka rakennettiin Dianan muistoksi ja lahjoitettiin lasten käyttöön vuonna 2000.






Hyde parkissa on italialainen puutarha, jossa on neljä vesiallasta suihkulähteineen ja klassisia veistoksia.






















1 kommentti:

  1. Mahtava blogi. Tätähän seuraa iltojen kuluksi. Onpas siellä perinteikkään näköistä - aikamoisen uniikki tuo kasvien peittämä pubi. Lontoo on kyllä perinteikäs kaupunki sekä historian että rakennusten puolesta. Onneksi kohta pääsee samoihin maisemiin.

    VastaaPoista